Novanatuur.com
Jouw zuiverste zelf

Wanneer we voldoende vlieguren in het ego bewustzijn hebben gemaakt wordt als vanzelf een intensief zelfonderzoek opgestart naar een diepere gelegen drijfveer in onszelf. We gaan op weg naar 'huis'; daar waar ons zuiverste zelf woont. In het ego bewustzijn ervaren we God als iets wat onmetelijk ver is, maar zodra we 'ontwaken' brengt nieuw inzicht ons bij een diepere rust in onszelf. Daarin (h)erkennen we God als een bezielde compassievolle waarnemer die getuige is van alles wat komt en gaat. Deze schepper in onszelf vertegenwoordigd een ruimte die geen naam heeft, geen godsdienst kent en zich niet als mannelijke of vrouwelijke presenteert. Hét is simpelweg, liefdevol aanwezig. Hét is de onzichtbare kracht die elk lichaam tot leven wekt, zich nederig opstelt, maar tegelijkertijd verantwoordelijk is voor elke in- en uitademing. Het is het onzichtbare wat zich zichtbaar maakt door de woorden: "Ik ben". De aller zuiverste getuigenverklaring ooit en afkomstig van de bron zelf!

In de ego bewustwording ontstaat er een groot misverstand omtrent het woord 'ik'. Wanneer we 'ik' zeggen, verwijzen we natuurlijkerwijs naar het goddelijke in onszelf. Echter, wanneer we nog 'slapen' associëren we het woord 'ik' met de persoon. We identificeren ons met het tijdelijk effect i.p.v met de bron die dit tijdelijk effect creëert. In de ego bewustwording zijn we loyaal aan ons hoofd. We geloven wat de mind ons influistert. Echter, de 'ik ben' bewustwording is niet iets waar je in hoeft te geloven. Niemand heeft jou er ooit van hoeven te overtuigen dat je er bent!''Aanschouw, maar identificeer je niet met het voorbijgaande, het vergankelijke wat komt en gaat."


Als je op het punt staan te 'ontwaken' uit de ego-energie zal de mind er alles aan doen om je weer in slaap te wiegen. Hij stuurt van alles en nog wat op je pad om de zoeker in jou levendig te houden. Zodra je merkt dat je wordt afgeleid verplaats dan bewust je aandacht naar de 'ik ben' bewustwording. Dit is de plek waar jij woont. Als een rustige waarnemer kijk je door het raam naar buiten waarlangs de wolken drijven, de zon opgaat en het duister valt. Aanschouw, maar identificeer je niet met het voorbijgaande, het vergankelijke wat komt en gaat, maar keer naar binnen naar dát wat geen woord hoeft te spreken, dat draagt wie jij bent, onbewogen vredig en rotsvast. Dit is jouw zuiverste zelf wat volstaat met de woorden: "Ik ben". Meer heb je niet nodig! Dit is de meest simpele, spirituele oefening ooit en tegelijkertijd ook de meest krachtigste van allemaal. Maak van de 'ik ben' je dagelijkse mantra. Ervaar hoe het voelt om werkelijk 'thuis' te zijn, isoleer deze gewaarwording en laat alles simpelweg zijn. Vanuit hier ontvouwt zich alles heel natuurlijk en vanzelfsprekend.